Singelpolo Woerden

spelregels

Aanmelden voor Singelpolo 2024 kan via singelpolo@zpcwoerden.nl.

Ben je scheidsrechter en zou je een aantal wedstrijden willen fluiten, dan ben je van harte welkom. Graag ook aanmelden via singelpolo@zpcwoerden.nl

Het toernooi

Afhankelijk van het aantal inschrijven worden er poules gemaakt ingdeeld op niveau. Er zijn heren en dames poules. Eventuele gemengde teams worden ingedeeld bij de heren. Het speelschema wordt enkele dagen via Tournify gepuliceerd. Tijdens het toernooi zijn in de Tournify app ook actuele wedstrijdtijden, uitslagen en tussenstanden te vinden. De winnaars ontvangen een leuke prijs.

Singelpolo 2024 is voor de tweede keer beachwaterpolo!

Beachwaterpolo wordt gespeeld met twee teams van drie spelers en een keeper. Het veld is 15 meter lang en 10 meter breed. Er wordt gespeeld zonder een perioden waardoor er niet van kant gewisseld hoeft te worden. Ieder team heeft maximaal drie wissels en enkele regels zijn aangepast om mooie acties te belonen en spectaculaire goals mogelijk te maken.

Zo wordt het spel na iedere score direct door de keeper vanaf de eigen twee meter hervat en zal de scheidsrechter belemmerende acties binnen de vijf meter direct bestraffen met een uitsluiting. Een uitsluiting waarbij het volstaat om de hoek van je eigen speelhelft aan te tikken om direct te mogen terugkeren. Alles om de snelheid in het spelletje te houden!

De spelregels
Hieronder de 10 belangrijkste beachwaterpolo regels, zoals vastgelegd door de KNZB.

  • Een wedstrijd wordt gespeeld met behulp van een officiëel opblaasbaar beachwaterpoloveld.
  • Een team bestaat uit 3 spelers en 1 keeper.
  • Er zijn maximaal 3 wisselspelers.
  • De spelers starten de wedstrijd vanaf de achterlijn.
  • Na een doelpunt moet de keeper het spel direct hervatten.
  • Wedstrijden duren 20 minuten bruto.
  • Tussen periode 1 en periode 2 wordt er niet speelhelft gewisseld.
  • Er mag doorlopend worden gewisseld in de wisselzone.
  • Je mag elkaar niet onder water duwen of vasthouden.
  • Bij een ernstige overtreding moet de bestrafte speler de hoek van het eigen speelhelft aanraken.

Winnaar Fair-play award

Singelpolo is een visitekaartje van ZPC Woerden voor de regio Woerden. Fair-play staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom wordt er ook gespeeld om de Fair-play award. Het team (dames of heren) met minste persoonlijke fouten wint de award. Iedere U20 of strafworp is één punt, iedere UMV staat voor 4 punten en iedere UMV/4 staat voor 10 punten. Bij gelijke stand wordt gekeken naar het team met de meeste punten, het beste doelsaldo en meeste doelpunten voor.