Minipolo

Heb jij het A- en B-diploma gehaald? Dan mag je bij Zwem en Poloclub Woerden meedoen aan minipolo. Bij minipolo leer je de eerste waterpolotechnieken zoals: het oppakken van de bal, gooien, vangen en de spelregels.  

We hebben ook twee keer per jaar een instroomgroep. Daar kan je je ook voor aanmelden. Kijk hier.

Minipolotoernooi in Woerden

 

Op zondag 8 oktober 2023 was er een minipolotoernooi in Woerden van 13.30 – 15.30 uur. Dit doen we elk jaar en zal ook in 2024 weer gepland worden.

 

Trainingen

De trainingen zijn heel afwisselend. Er zijn techniek-onderdelen en spelletjes en natuurlijk is alles in het water. We trainen op woensdagmiddag van 17.00 uur tot 18.00 uur. Om 16.50 uur gaan we omkleden om op tijd in het water te kunnen liggen.

Wat kun je verwachten bij de training? Dat je best een beetje moe wordt in het begin ;-). We zwemmen veel om je conditie op te bouwen. We gebruiken de bal om eraan te wennen. We doen spelletjes om weer even te ontspannen. Na een paar trainingen merk je al dat je minder snel moe wordt en dat je al best handig met de bal bent geworden. Je wordt langzamerhand een stoere, sterke waterpolospeler.

Wat heb je nodig?

  • Je A- en B-diploma
  • een zwembroek of badpak
  • een zwembrilletje (dat gebruikt wordt als we niet met de bal bezig zijn)
  • Een handdoek
  • Pas als je competitie gaat spelen heb je ook capjes (een soort stoffen badmutsen met een nummer erop) nodig.

Toernooien

We spelen als club met alle mini’s een paar keer per jaar een minipolotoernooi. Dan speel je wedstrijdjes tegen andere clubs met kinderen in dezelfde leeftijd. De spelregels zijn aangepast en de scheidsrechter ligt erbij in het water.

Bij zo’n toernooi gaat het vooral om het meedoen en het plezier. Ook hierbij heb je je zwembroek of badpak nodig en een extra handdoek of badjas om je warm te houden tussen de wedstrijden door. Als je dan klaar bent en gaat omkleden heb je lekker nog een droge handdoek bij je. Het is ook handig om iets te eten (fruit of brood) en te drinken mee te nemen want van waterpolo krijg je best een beetje honger en dorst.

infoboekje 

 https://www.zpcwoerden.nl/wp-content/uploads/2022/08/ZPCW_waterpolo_infoboekje_2021.pdf

Wil jij dit ook?

Als je denkt dat het iets voor jou is. Mail dan naar polocommissie@zpcwoerden.nl. Je mag dan gratis 3 keer meetrainen. En als je het dan heel leuk vindt. Dan kan je lid worden!