ZPC Woerden schittert in de Zes uur van Nieuwkoop!

Wat een fantastische prestatie van ZPC Woerden! Op 6 januari hebben twee teams van onze vereniging meegedaan aan de Zes uur van Nieuwkoop, een spannende en gezellige zwemestafettewedstrijd. Het was een estafette waarbij elk teamlid vijftien minuten lang alles gaf in het water. Het doel was om in zes uur zo ver mogelijk te zwemmen.

En dat is gelukt! ZPC Woerden Team 1 heeft de wedstrijd gewonnen met een indrukwekkende afstand van 26,4 kilometer! Dat is bijna twee kilometer meer dan de nummer twee! Wat een knappe overwinning in de 33e editie van deze klassieker! ZPC Woerden Team 2 heeft ook laten zien wat ze waard zijn. Ze hebben een prachtige achtste plaats behaald met een afstand van 21,25 kilometer!

Woerdense Courant

Deze bijzonder prestatie bleef niet onopgemerkt. De Woerdense Courant besteedde er een artikel aan.

Jonge zwemmers delen hun ervaringen

Vier enthousiaste deelnemers, twee meiden en twee jongens, deelden hun belevenissen van wedstrijd

De reden van deelname?

Voor sommigen was de deelname een spontane keuze. “We wisten eigenlijk niet wat we moesten doen, en het was vakantie,” lachten de meiden. De jongens zagen het als een kans voor een gezellige en sportieve ervaring.

Het leukste van de avond: spelletjes en gezelligheid

Ongeacht hun redenen om mee te doen, waren alle vier het erover eens dat de spelletjes en de gezelligheid de hoogtepunten van de avond waren. Samen met anderen genieten van spelletjes bleek een geweldige manier om de vakantie door te brengen.

Een beetje irritatie in het water

Natuurlijk was niet alles rozengeur en maneschijn. Een paar deelnemers uitten hun frustratie over anderen die hen tijdens het zwemmen inhaalden en opzij duwden. En verrassend genoeg, de onaangename ervaring van mensen die je tenen likken tijdens het zwemmen! Maar dat betekent bij zwemmen dat iemand telkens je voeten aantikt.

Dromen over volgend jaar

Al denkend aan de volgende zwemwedstrijd, hebben de deelnemers al plannen. Ze kijken ernaar uit om in teams te zwemmen met vrienden die dit jaar afwezig waren, zoals Anoek, Pip, Gina, Bessie en Brent. Een speciale uitnodiging ging ook uit naar Carlijn: “Kom volgend jaar ook, het wordt heel gezellig!”

Energiebehoud: meer dan zwemmen alleen

Hoe hielden deze jonge atleten hun energie op peil? Hun geheimen waren simpel maar effectief: goed eten, zingen onder water, energierepen zoals Dextro, drinken van Aa en Ice Tea, spelletjes spelen en natuurlijk, af en toe een verfrissende douche.

De avond was een prachtige mix van sportiviteit, vriendschap en plezier. Deze jonge zwemmers hebben niet alleen laten zien hoe je een zwemwedstrijd wint, maar ook hoe je van elk moment een feestje maakt!