Waterpolo Template Leeg

Bij ZPC Woerden draait alles om sportiviteit, ambitie en samenwerking. We zijn trots op onze bruisende jeugdafdeling met verschillende leeftijdscategorieën. Dit begint bij het minipolo waar de allerjongsten spelenderwijs kennis maken met zwemmen en waterpolo. We hebben ook meerdere heren- en damesteams.

ZPC Woerden is een plek waar iedereen zich welkom voelt en waar we elkaar stimuleren om het beste uit onszelf te halen.

Wil je weten wanneer de verschillende teams wedstrijden hebben kijk dan hier. https://www.knzbmidwest.nl/waterpolo/programma-en-uitslagen

Jeugd

Meteen na het behalen van het zwemdiploma kan je starten. Op een speelse wijze maak je tijdens de trainingen op woensdagmiddag kennis met waterpolo. Je speelt regelmatig wedstrijdjes en kleine toernooien tegen teams van andere clubs waarbij plezier en wennen aan de sport voorop staat. Vanaf ongeveer 8 jaar stroom je door naar het ‘onder de 11 team (E-jeugd)’. Vanaf dan ga je zaterdagmiddag/avond wedstrijden spelen. Tot en met het ‘onder de 19 team (A-jeugd)’ spelen je in je eigen leeftijdsklasse. Daarna stromen je door naar een dames of herenteam.

Competitie

De waterpolocompetitie loopt van september t/m april. In de schoolvakanties worden bijna nooit wedstrijden gespeeld. Waterpolowedstrijden starten over het algemeen pas na 18.00 uur vanwege de beschikbaarheid van badwater door de commerciële belangen van sommige zwembaden. Alleen in plaatsen waar hoog spelende en zwaar gesponsorde verenigingen spelen, komt het voor dat er wedstrijden in de middag geprogrammeerd zijn. Het is zelfs zo dat enkele verenigingen alleen op zondag badwater kunnen huren. Jouw team heeft hier meestal maar 1 of 2 keer per seizoen mee te maken.

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig naar waterpolo? Kom gerust eens kijken bij een van de wedstrijden of doe geheel vrijblijvend en kosteloos eens drie trainingen mee! Voor meer informatie mail naar polocommissie@zpcwoerden.nl

Wat moet je verder weten over waterpolo bij ZPC Woerden? – lees de PDF!

Geschiedenis

Waterpolo is ontstaan halverwege de negentiende eeuw als de ‘watervariant’ van handbal of voetbal. Het is een sport die vooral in Zuid- en in Oost-Europa populair is. Ook in Nederland beoefenen veel mensen, van jong tot oud, deze prachtige sport. Nederland kent zelfs de grootste competitie ter wereld. Waterpolo in Woerden kent ook al een lange traditie. Er waren vroeger zelfs twee clubs binnen de stad. ZPC Woerden bestaat al meer dan 50 jaar.