Zwem en Polo Club Woerden verwelkomt nieuwe zwemscheidsrechter na 10 jaar

Ardo Hoogeveen, een toegewijd en ervaren lid van onze club, heeft onlangs met succes zijn examen voor zwemscheidsrechter afgerond. Deze prestatie markeert een mijlpaal voor ZPCW, aangezien tien jaar geleden is dat we een nieuwe zwemscheidsrechter verwelkomden.

Streng examen

Het examenproces was een intensief proces waarbij Ardo beoordeeld werd in een andere regio door twee onafhankelijke beoordelaars uit verschillende regio’s. Deze beoordelaars moeten unaniem een positief oordeel vellen over de prestaties van de kandidaat. Deze procedure benadrukt de hoge standaarden en de integriteit van de zwemsport.

Intensieve opleiding

Als scheidsrechter heeft Ardo nu de leiding en de verantwoordelijkheid over de zwemwedstrijden en het officialteam. Dit is niet alleen een eer, maar ook een bewijs van zijn kennis, vaardigheden en toewijding aan de sport. Het proces naar deze bevoegdheid is geen makkelijke. Het vereist minimaal twaalf maanden intensieve training en kan pas gestart worden na het behalen van de kamprechterbevoegdheid.

De expertise van Ardo zal bijdragen aan de kwaliteit en het succes van toekomstige zwemwedstrijden. We zijn enorm trots op deze prestatie. Gefeliciteerd Ardo!

Ardo heeft met dit gebaar het commando om de serie te starten zojuist overgegeven naar de starter.