Even voorstellen: nieuwe bestuursleden

Tijdens de ALV zijn Greetje van Eijk, Carmen Verdoold en Ardo Hoogeveen officieel gekozen als nieuwe leden in het bestuur. Ardo draaide a.i. al sinds de zomer mee. Maar Carmen en Greetje beginnen nu. Carmen en Greetje stellen zich graag even voor.

Greetje van Eijk – secretaris

Per 1 maart 2024 heb ik de functie van secretaris in het bestuur van ZPCW overgenomen van Jorienke Krieger. Big shoes to fill! Wie gaat deze functie nu oppakken? Dat ben ik, Greetje van Eijk, 38 jaar en spelend in Dames 1 van de waterpolotak van onze vereniging. Woonachtig in het prachtige Woerden samen met Niek met wie ik al 19 jaar samen ben. In mijn voortuin de Singel waar we ieder jaar weer in zwemmen met onder andere de triathlon en onze eigen festijn Singelpolo.

Ooit ben ik mijn zwem carrière begonnen bij BZ&PC in Bodegraven als zwemmer. Daarna overgestapt naar Z&PC de Gouwe. De lange dagen in het zwembad voor de zwemwedstrijden werden wat minder interessant en toen ben ik rond mijn 13e overgestapt op waterpolo. Daar heb ik heel wat jaren in het tweede team van deze club mogen spelen. Dit was een landelijke competitie en de wedstrijden in alle hoeken van het land maakte dat ik even klaar was met waterpolo. Maar wat ga je dan doen? Tennis, volleybal, sportschool? Ik kwam er al snel achter dat ik niet gemaakt ben om op het land te sporten, dus hop weer terug het water in bij mijn oude clubje BZ&PC.

Een aantal jaren verder weer mijn badpak aan de wilgen gehangen tot ik op een moment weer in contact kwam met mijn oude schoolvriendinnetje Jorienke. Zij haalde me over om toch dat capje weer op te zetten en zo kwam ik terecht bij ZPC. Daar speel ik nu alweer een aantal jaar met veel plezier.

Binnen de vereniging heb ik inmiddels deel uitgemaakt van de polocommissie en de activiteitencommissie. Daarnaast heb ik me ook bezig gehouden met de training en coaching van het meiden onder de 17 team. Nu de overstap naar het secretarisschap. Ik heb superveel zin om deel uit te maken van dit enthousiaste bestuur en mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie me vinden via secretaris@zpcwoerden.nl of natuurlijk in het zwembad!

Carmen Verdoold – algemeen bestuurslid

Mijn naam is Carmen Verdoold. Tot anderhalf jaar geleden had ik geen idee dat er in dit mooie Woerden zo’n actieve Zwem en Polo Club was. Met dank aan mijn dochter Pip, die sinds die tijd enthousiast deelneemt aan het wedstrijdzwemmen, leer ik steeds meer over wedstrijdzwemmen en ZPCW.  

Toen ik gevraagd werd een rol te vervullen binnen het bestuur, twijfelde ik geen moment. Ik draag graag mijn steentje bij aan deze vereniging. Ik woon in Woerden, heb een zoon en een dochter. Ik werk bij de Parnassia Groep in Den Haag.

Ardo Hoogeveen – voorzitter zwemcommissie

Ik ben Ardo Hoogeveen en ben sinds 2023 bestuurslid. Mijn geschiedenis met ZPC Woerden begon al jaren geleden. In mijn tienerjaren was ik actief wedstrijdzwemmer.

Daarna, met wat tussenpozen, ben ik blijven zwemmen, maar dan wel op een wat meer recreatief niveau. 

Sinds eind 2016 is ook onze dochter Jasmijn lid van ZPCW. Al gauw ben ik gaan inzien dat iets doen voor de club nodig is, maar daarnaast ook erg leuk is. Ik ben gestart als trainer in 2016/2017. Daarna heb ik de cursus tijdwaarnemer gedaan, dat smaakte naar meer. Naast tijdwaarnemer, jurysecretaris, kamprechter en starter, ben ik sinds kort ook scheidsrechter. Het is een beetje een “uit de hand gelopen” hobby geworden. Dus veel van mijn vrije tijd gaat daar in zitten.