Even voorstellen: Het wedstrijdsecretariaat

Wie zijn toch de mensen achter de wekelijkse wedstrijd emails? We stellen ze graag aan je voor.

Stel je eens voor. wie zijn jullie?

“Ik ben Danny Koenes. Ik ben 46 jaar, woon in Woerden, woon samen met Nynke Klarenbeek (is een van de officials) en ik heb 3 drie kinderen. De oudste, Noah (15 jaar), zwemt bij Zwem en Polo Club Woerden. Yfke (12 jaar) turnt bij Mobilee en Julan (7 jaar) doet aan freerunnen.”

“Ik ben Marco Bruining en woon ook in Woerden. Mijn kinderen, Stan (12 jaar) doet aan atletiek en Lisa (15 jaar) zwemt sinds een aantal jaar bij Zwem en Polo Club Woerden.”

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om deze taak te doen?

Danny: “Er was op een gegeven moment iemand nodig om het doen. Een vereniging draait om vrijwilligers en dit was een taak die mij leuk leek en waar ik geschikt voor ben.”

Marco: “Ik was al eens gevraagd om een ‘kleine’ taak te doen. Omdat er meer te doen was en het voor Danny alleen best veel was, ben ik ingesprongen.”

Wat doen jullie allemaal op het wedstrijdsecretariaat?

  • Selecteren van de zwemmers voor een zwemwedstrijd zodat de trainer een opstelling kan maken
  • Uitnodiging sturen voor de zwemwedstrijden
  • Verwerken van de afmeldingen
  • Inschrijven van de zwemmers bij de organiserende vereniging
  • Allerlei vragen en problemen proberen op te lossen

Wat moet je kunnen om dit te doen?

“Je moet een beetje handig zijn met computers en het leuk vinden om een proces zo goed mogelijk te laten verlopen.”

Waarom moet je zo vroeg in de week voor een wedstrijd al afmelden?

“De organiserende club krijgt naast onze inschrijving ook nog inschrijvingen van andere clubs. Afhankelijk van de wedstrijd kan dit variëren van vier tot heel veel clubs. Daarna moet bepaald worden hoe de series er uit zien en wie in welke baan zwemt. Je wilt zwemmers tegen elkaar uit laten komen die ongeveer dezelfde tijden zwemmen. Tenslotte moet ook gekeken worden of alle vrijwilligers er zijn en hoe die ingezet worden. Dit kost veel tijd en daarom kan je niet zomaar op het laatst afmelden.”

Waarom is het wedstrijdsecretariaat zo belangrijk voor een club?

“Zonder het wedstrijdsecretariaat is er niemand die de zwemmers kan inschrijven voor een wedstrijd en worden er dus geen wedstrijden gezwommen.”

Bepalen jullie ook welke afstanden ik moet zwemmen?

“Nee, daar hebben wij echt geen verstand van. Dat bepaalt de trainer.”

Wat is jullie connectie met het zwemmen? Hebben jullie zelf gezwommen?

Danny: “Mijn oudste zwemt, ik doe zelf aan hardlopen en wielrennen. Ik zwem zelf niet, maar vind het wel mooi om te zien.”

Marco: “Toen ik jong was, heb ik een aantal jaar gezwommen (vijf keer in de week). Hoewel ik Lisa nooit heb aangemoedigd, kwam ze toch ineens thuis met de mededeling dat ze wilde zwemmen. Ik wandel en fiets tegenwoordig liever.

Bekijk hier alle leden van de zwemcommissie.