Miniwaterpolotoernooi in Woerden: Een sportieve middag voor jonge talenten

## Woerden – Een bruisende sfeer en jonge talenten kenmerkten het miniwaterpolotoernooi dat afgelopen zondag in Woerden plaatsvond. Georganiseerd door de Zwem en Polo Club Woerden, was het evenement een groot succes en trok het deelnemers uit verschillende delen van de regio.

Zondag was Woerden het toneel van een bijzonder sportevenement: een miniwaterpolotoernooi speciaal voor de jongste, net gestarte waterpolospelers uit de regio. Teams uit De Meern, Utrecht, Vianen, Hilversum en Ouderkerk kwamen naar Woerden om hun vaardigheden in het water te tonen.

Gezellige heksenketel

In twee poules, verdeeld op basis van leeftijdsgroepen 10/11 en 8/9 jaar, speelden de kinderen gezellige wedstrijdjes tegen elkaar. “Het was een gezellige heksenketel,” zei een van de ouders. “Het is geweldig om te zien hoe zelfs de allerjongsten kennis kunnen maken met deze prachtige sport.”

Aangepaste spelregels

Wat dit toernooi extra bijzonder maakte, waren de aangepaste spelregels. Bij miniwaterpolo zijn de regels net iets anders dan bij het reguliere waterpolo om het spel ook voor de starters leuk en begrijpelijk te maken. Zo zwommen de scheidsrechters tussen de spelers door om snel instructies te kunnen geven.

Medailles voor iedereen

Na vier wedstrijden per team zat de sportieve middag erop. Alle kinderen werden beloond met een medaille als erkenning voor hun inzet en prestaties. “Ze hebben allemaal ongelooflijk goed hun best gedaan,” aldus de organisatoren.

Het was een dag vol sportiviteit, plezier en nieuwe ervaringen. Een mooie manier om de jongste generatie te introduceren in de wereld van waterpolo en hen te inspireren voor de toekomst.

Sponsoren

Dank aan onze sponsoren De Pretfabriek, Jumbo van der Wel (Molenvliet), Alexanderhoeve en de KNZB.