Waterpolo

waterpolo

Bij ZPC Woerden hebben we verschillende heren en dames teams binnen de polo-afdeling. Verder is er een grote jeugdafdeling binnen de vereniging. Dit begint bij het minipolo waar de aller jongste kennis maken met de zwemsport en het waterpolo. Zo zijn er voor de verschillende leeftijdsgroepen teams om in te spelen.

Meteen na het behalen van het zwemdiploma kunnen kinderen starten met waterpolo. Op een speelse wijze maken kinderen tijdens de trainingen op woensdagmiddag kennis met de sport. Ze spelen regelmatig wedstrijdjes/toernooien tegen teams van andere clubs waarbij plezier en wennen aan de sport voorop staat. Vanaf 8/9 jaar stromen kinderen door naar het onder de 11 team waarbij ze ook competitie gaan spelen op zaterdagmiddag/avond. Tot en met het onder de 19 team spelen kinderen in hun leeftijdsklasse. Daarna stromen ze door naar seniorenteams. ZPC Woerden heeft 2 dames- en 3 herenteams.

Mocht u nieuwsgierig zijn naar waterpolo kom dan gerust eens kijken bij een van de thuiswedstrijden in het Batensteinbad.
Of doe geheel vrijblijvend eens drie trainingen mee! Voor meer informatie mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Geschiedenis

Waterpolo is ontstaan halverwege de negentiende eeuw als de 'watervariant' van handbal of voetbal. Het is een sport die vooral in Zuid- en in Oost-Europa grote populariteit geniet. Ook in Nederland beoefenen veel mensen, van jong tot oud, deze prachtige sport. Nederland kent zelfs de grootste competitie ter wereld. Waterpolo in Woerden kent ook al een lange traditie. Waren er vroeger zelfs twee clubs binnen de stad, zo vierde ZCW enkele jaren geleden al zijn 50-jarig bestaan.

Waterpolo is een uitdagende teambalsport die zwemmend wordt uitgeoefend. De bedoeling is om een bal zo vaak mogelijk in het doel van de tegenpartij te werpen. Elke geslaagde poging levert één 'doelpunt' op. Het team dat aan het eind van de wedstrijd de meeste doelpunten heeft gemaakt, wint.

 

Sponsors