ZPC Woerden Heren 1 – De Reuring Heren 1

Afgelopen zaterdag speelde de heren van ZPC Woerden tegen een van de directe concurrenten in de strijd om het kampioenschap. De uitwedstrijd in Noord-Scharwoude was geëindigd in een gelijke stand. Met vier wissels op de kant liet Woerden niets aan het toeval over en was gebrand op een overwinning.

De eerste periode verliep aan beide kanten stroef en eindigde in 2-2. Ook de tweede periode waren de teams aan elkaar gewaagd. Uit de drie man meer situaties die Woerden kreeg werd niet gescoord waardoor halverwege de wedstrijd de stand op 3-3 stond. In de derde periode liet Woerden zien dat zij conditioneel een stuk sterker waren.

Met twee mooie doelpunten van Pim Cleijpool werd voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong gecreëerd. De Reuring kwam in deze periode niet tot scoren waardoor Woerden met een ruime marge de laatste periode in ging. Waarschijnlijk speelde de gedachte van een overwinning al in het team want in de vierde periode wist De Reuring terug te komen tot 7-6 met nog 48 seconden te spelen.

Met de laatste seconden wegtikkend werd de rust aan de kant van Woerden goed bewaard waardoor de zege kon worden gevierd. Met de voorjaarsvakantie op de stoep heeft Woerden pas op 8 maart de volgende wedstrijd op de agenda staan. Dit zal tegen de huidige nummer 3 De Duinkikkers zijn. Dit is het oude team van Coach Kees Ruijgrok waar wederom een krachtmeting voor het kampioenschap zal plaatsvinden.

Doelpunten: Roeland v/d Bosch 1x, Cyriel Muthert 1x, Pim Cleijpool 2x, Sander Palm 3x