ZPC Woerden wint lastig duel

Afgelopen weekend ontvingen de heren van ZPC Woerden de Waterwolf uit Amsterdam. De uitwedstrijd werd met 14-7 gewonnen, maar de Waterwolf is een stugge tegenstander die met passief spel de tegenstander in slaapt sukkelt en dan met scherpe schoten toeslaat, dus de heren waren gewaarschuwd.

De heren begonnen goed en Pim Cleijpool opende de score voor Woerden. Hierna golfde het spel heen en weer en ondanks dat Woerden meerdere keren op voorsprong kwam, wist de Waterwolf elke keer weer bij te komen.

Woerden maakte goed gebruik van de nieuwe regels en kreeg twee strafworpen en meerde uitsluitingen in hun voordeel. De strafworpen werden helaas gemist en zo verzuimde Woerden om echt afstand te nemen.

In het begin van de vierde periode gebeurde het onvermijdelijke voor de Waterwolf een speler kreeg zijn derde persoonlijke fout en mocht daarom niet mee meedoen. Zij waren de wedstrijd gestart met maar zeven spelers en dit betekende dat bijna de gehele vierde periode met een man minder gespeeld moest worden. Ondanks dat Woerden af en toe slordig met deze uitgelezen kans omging, liepen zij gestaag uit van een kleine 8-7 voorsprong naar de eindstand van 13-7.

Door deze overwinning is Woerden nog steeds op kampioenskoers. Volgende week kan hier weer een stap in genomen worden als Woerden de Reuring ontvangt die momenteel op de derde plek staat.

Doelpunten: Pim Cleijpool, Stefan Bosch 2x, Sander Palm 2x, Cyriel Muthert 2x, Mark Pels, Frank Bosch, Oscar Machielse, Jeroen de Graaf, Wessel Baars 2x