Veldwijk boegbeeld succesvol poloteam ZPCW

Zaterdag 18 januari speelde de polomannen tegen de Aalscholvers in Almere. Er was nog niet eerder tegen hen gespeeld dit seizoen. Het was daarom af tasten wat voor weerstand de ploeg kan verwachten. Vlak voor de het einde van de eerste periode scoorde Cyriel Muthert de 0-1. Met een bescheiden voorsprong ging men dus de 2e periode in.

In de tweede periode liep Woerden verder uit na bemoedigende woorden van de coach Kees Ruigrok. Helaas moest in de derde periode Roeland van de Bosch op de kant plaats nemen wegens te veel persoonlijke fouten. Hierdoor kreeg de jeugd wel meer kans om te spelen. Woerden controleerde echter de wedstrijd volledig en kon eenvoudig uitlopen naar een 8-3 voorsprong bij de start van de laatste periode.

De Aalscholver creƫerde einde wedstrijd nog enkele overtal situaties voor het Woerdense doel door de keeper mee naar voren te laten komen. Woerden doelman Remco Veldwijk kon daar passend een antwoord opgeven door door het laatste doelpunt voor zijn rekening te nemen. Met een prachtig schot over het hele veld kon hij de eindstand bepalen op 4-10 voor Woerden.

ZPC Woerden staat nu met twee wedstrijden minder gespeeld toch met 3 punten voor op de nummer 2 van het klassement. De nummer twee, De Reuring, heeft afgelopen weekend verloren van Aquarijn. De Reuring laat hier belangrijke punten liggen voor het kampioenschap. Op 8 februari speelt Woerden tegen De Reuring waarin Woerden een grote stap kan zetten richting een mogelijk kampioenschap.