Eerste verlies heren ZPC Woerden


De heren van ZPC Woerden hebben afgelopen zaterdag de eerst nederlaag van dit seizoen geleden. De ploeg speelde in Nieuwegein tegen het laag geklasseerde Aquarijn. ZPC Woerden  opende sterk afgelopen zaterdag door het eerste doelpunt te maken dankzij Roeland van den Bosch. Dit werd in de eerste periode uitgebouwd naar een 0-4 voorsprong, die gescoord werd door Ties Koster uit een sterke man meer situatie. In de tweede periode wist Aquarijn weer aan te sluiten door drie keer te scoren.

Met de stand op 3-4 begon de derde periode. Na een halve minuut kreeg Aquarijn de kans om gelijk te maken door middel van een strafworp, maar deze werd knap uit het doel gehouden door Remco Veldwijk. ZPC Woerden antwoordde hierop met een doelpunt van Oscar Machielse, waardoor het gat tussen de teams 2 doelpunten werd. Hierna zakte ZPC Woerden in en kregen ze snel achter elkaar 2 doelpunten om de oren waardoor het weer gelijk kwam. In de laatste minuut van de derde periode kreeg Aquarijn nog een man meer die ze handig benutten door de 6-5 te maken. De laatste periode startte erg rommelig met aan beide kanten veel uitsluitingen. Deze man meer situaties werden alleen door beide teams niet benut.

Sander Palm wist de score uiteindelijk weer gelijk te trekken uit zo’n man meer situatie. Door bepaalde beslissingen van de scheidsrechters liet ZPC Woerden zich leiden door irritaties. Dit resulteerde in 3 tegendoelpunten wat de stand op 9-6 bracht. Uiteindelijk wist Frank Bosch in de laatste seconden nog een doelpunt te maken wat de eindstand 9-7 maakte.

Woerden raakt daarmee ook gelijk de koppositie kwijt aan De Otters-Het Gooi waarbij Woerden nog wel minder verliespunten heeft. Komend weekend gaat ZPC op bezoek bij De Otters-Het Gooi waar dan in een rechtstreeks duel gestreden zal worden voor de titel van winterkampioen.

Sponsors