Heren ZPC Woerden domineren in Den Helder

Afgelopen zaterdag zijn de heren van ZPC Woerden afgereisd naar Den Helder voor de eerste uitwedstrijd van het seizoen tegen MSV-Zeemacht. Met een wat krappe bezetting en de introductie van strengere spelregels dit seizoen, was Woerden zich er van bewust een beheerste wedstrijd te moeten spelen.

In de eerste periode werd de score geopend door Sander Palm na een zuiver raak geschoten strafworp. Al snel volgde de volgende strafworp in het voordeel van Woerden, waardoor een 0-2 voorsprong kon worden opgebouwd. De eerste periode werd uiteindelijk afgesloten met een 1-3 voorsprong.

Het dynamische en energieke spel van Woerden werd doorgezet in de 2e periode. In de diverse tegenaanvallen en manminder situaties werd goed verdedigend werk geleverd, waar ZPCW wel trefzeker was. Woerden kon hierdoor uitlopen naar een 2-7 voorsprong aan het einde van de 2e periode. De 3e periode leverde geen winnaar op, waardoor de uitploeg met een stand van 3-8 de laatste periode in ging.

Door persoonlijke fouten aan weerszijde waren beide teams in de 4e periode door de wissels heen. ZPCW bleef echter geconcentreerd spelen en domineerde met goed samenspel. Met mooie doelpunten van Oscar Magielse (2x) en Stefan Bosch werd de score uitgebreid naar 4-12. Pim Cleijpool (2x) en Cyriel Muthert maakten de eindstand compleet, welke uit kwam op een 4-15 winst.

Komend weekend hopen de heren van Woerden deze lijn door te zetten thuis tegen De Meeuwen uit Diemen.

Doelpunten: Sander Palm (4x), Roeland v/d Bosch (3x), Stefan Bosch (2x), Oscar Machielse (2x), Cyriel Muthert (2x), Pim Cleijpool (2x)