Ruijgrok wint eerste wedstrijd met polomannen

Een opgetogen Kees Ruijgrok zag zijn team afgelopen zaterdag winnen van ZPC Otters Het Gooi. Na 2 jaar afwezigheid is Ruijgrok weer terug op het oude nest. Als coach van de polomannen van Woerden stond afgelopen zaterdag de seizoensopening tegen Otters Het Gooi op het programma in het Batensteinbad. Woerden en de Otters zijn over het algemeen aan elkaar gewaagd.

Het laatste treffen tussen beide teams afgelopen seizoen leverde geen winnaar op vanwege staken van de wedstrijd. Beide teams waren het vooraf eens dat dit nog steeds niet te begrijpen was en waren voornemens er een mooie pot van te maken. In de eerste periode pakt Woerden overtuigend een 2-0 voorsprong via Stefan Bosch en Roeland v/d Bosch. De thuisploeg maakte achterin echter te veel persoonlijke fouten waardoor de Otters terug kon komen tot 2-2.

Ondanks het missen van een strafworp in de 2e periode kon Woerden het initiatief behouden en in de 2e periode weer uitlopen naar een 5-3 voorsprong. De derde periode leverde geen winnaar op waardoor de Woerden met een 6-4 voorsprong de laatste periode in kon gaan. Hierin brachten de bezoekers de spanning terug in de wedstrijd door snel voor 6-5 te zorgen. Goed keeperswerk van Remco Veldwijk zorgde voor de gewenste rust in de verdediging.

Woerden bleef aanvallend aanzetten en dit leverde wederom een strafworp welke door Sander Palm nu wel onberispelijk werd binnen geschoten. Pim Cleijpool kon het geheel afmaken door de eindstand te bepalen op 8-5. Een goed begin van het seizoen voor ZPC Woerden. Komend weekend reist de ploeg af naar Den Helder voor de wedstrijd tegen Noordkop.

Doelpunten: Sander Palm (3), Stefan Bosch, Roeland v/d Bosch, Cyriel Muthert, Mark Pels en Pim Cleijpool.