Polomannen ZPCW herpakken zich tegen de Vaart

Afgelopen zaterdag hebben de heren van ZPC Woerden zich goed herpakt na de tegenslag een week eerder. De gestaakte wedstrijd tegen de Otters het Gooi van een week eerder zorgde in de voorbereiding voor de nodige spanning en onduidelijkheid. Onbekend is wat de gevolgen zijn van de gestaakte wedstrijd, één ding wat afgelopen zaterdag wel al bekend is dat Frank Bosch de rest van het seizoen en de start van komend seizoen zal moeten missen vanwege zijn opgelopen schorsing.

Met de ervaring van de gestaakte wedstrijd trad Woerden aan tegen de Vaart uit Bunschoten-Spakenburg waarbij het traditiegetrouw een stevige wedstrijd tegen speelt. De thuisploeg begon gedisciplineerd aan de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat de nummer 2 van de competitie aanvallend niet veel kon uitrichten. Cyriel Muthert wist de scoren te open voor Woerden. Kort voor het einde van de eerste periode kon de Vaart echter gelijk maken tot 1-1. In de tweede periode waren de ploegen wederom aan elkaar gewaagd waarbij Woerden wat meer grip op de wedstrijd leek te krijgen. De keepers waren aan beide kanten echter in vorm. Remco Veldwijk hield zijn doel in de periode schoon. Sander Palm kon daarentegen via een strafworp voor een zuinige 2-1 voorsprong zorgen halverwege de wedstrijd.

Het was opnieuw Cyriel Muthert die via een mooie aanval de score kon opvoeren naar 3-1 in de derde periode. Het lukte de Vaart om de aansluiting te bewaren richting de laatste periode. In de 4e periode was het eerst Stefan Bosch die weer een marge van 2 doelpunten realiseerde maar De Vaart gaf zich nog niet gewonnen. Dat keerde toen Sander Palm nogmaals mocht aanleggen voor een verdiende strafworp: 5-3. ZPC Woerden speelde in lijn van de wedstrijd het restant gedisciplineerd uit waarbij Cyriel Muthert voor een 6-3 eindstand kon zorgen. De Vaart verliest hiermee hun 2e plaats en mogelijke promotieplaats aan Aquarijn uit Nieuwgein. Komende week reist ZPCW af richting Nieuwegein om zich te meten aan de nieuwe nummer 2.