Nieuwsbrief 4 oktober 2013

Steunt jouw vereniging het gehandicaptenzwemmen?

Een leven lang zwemmen moet voor iedereen mogelijk zijn. Daarom heeft de KNZB het Gehandicaptenzwemmen als goede doel tijdens dit jubileumjaar gekozen. Doe mee met je vereniging, organiseer een leuke actie en doneer geld voor het goede doel!

Lees meer >

_______________________________________________________

Winnaars fotowedstrijd

Maar liefst 473 foto's zijn ingezonden voor de fotowedstrijd. De jury heeft de winnaars bekend gemaakt. Hiernaast is de winnende foto te zien.

Lees meer >

______________________________________________________

Tentoonstelling 125 jaar zwemsport bij uw vereniging?

De KNZB jubileum tentoonstelling, met 125 jaar zwemhistorie, was al bij diverse evenementen in het land te aanschouwen.

Ook zwemverenigingen kunnen de tentoonstelling aanvragen om deze neer te zetten bij bijvoorbeeld een jubileum, speciale wedstrijd, toernooi of andere clubactiviteit. Voor meer informatie en het aanvragen van de tentoonstelling kunt u terecht bij //This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

________________________________________________________

Jubileumboek

Het secretariaat van alle KNZB verenigingen ontvangt binnenkort 1 exemplaar van het jubileumboek “Lang Leve Zwemmen”.

Uiteraard is het boek ook in te zetten als geschenk aan relaties, sponsoren en vrijwilligers. Het boek kost 22,50 Euro en is vanaf 8 september te koop via Sport en Kennis.

Lees meer

______________________________________________________

Historie

Hans Maier speelde tijdens de Olympische Spelen van Berlijn 1936 als rechtsvoor in alle waterpolo wedstrijden en scoorde in totaal vijf doelpunten. Hans is nu 97 jaar oud en de allerlaatste nog levende deelnemer van de Berlijnse Olympische Spelen.

Drs. Hans Maier werd op 11 juli 1916 geboren in Madioen, Nederlands Oost Indië. Hij was lid van 't IJ in Amsterdam en is afgestudeerd als doctorandus economie. Hij werd directie-secretaris bij Van Gend en Loos in Utrecht, en ging in 1946 voor de Shell werken als financieel manager chemische tak.

Hans Maier staat op de foto rechts, achter de gehurkte speler.

Sponsors